NUTRICIÓ FELINA

NUTRICIÓ FELINA

Introducció
Una alimentació adequada pot ajudar a la teva mascota a tenir un estat de salut òptim, presentant resistència a patir malalties, un pelatge sa, i per tant, una bona qualitat de vida.

Els gats necessiten menjar una dieta rica en proteïna i greix d'alta qualitat. No poden ser vegetarians, ja que necessiten nutrients essencials que només es poden trobar a la carn, com la taurina. La dieta de gossos o persones no conté suficients d'aquests nutrients que necessiten els gats, per aquest motiu, no s'hauria d'alimentar un gat de forma regular amb dietes de gos o persones. 

Hi ha moltes marques de menjar de gat on escollir, les quals presenten diferent qualitat. Es troben disponibles les dietes formulades en funció de l'edat de l'animal (pedriàtric, junior, adult, sènior, etc.). També hi han dietes formulades per problemes específics (obesitat, malaltia renal...), disponibles només sota prescripció veterinària.

En general, es recomana donar pinso pinso diàriament, i un cop a la setmana llauna. Quines diferència hi ha entre el pinso i la llauna? Per una banda, el pinso és més sec, dificulta la formació de tosca (sarro) i és més econòmic. Per altra, la llauna té un alt contingut en aigua, pot ajudar en casos de gats que deixin de menjar ja que els hi acostuma a agradar més.

Una bona alimentació és especialment important en cadells, ja que necessiten més calories, proteïna, grasses, vitamines i minerals que un adult. Es recomana alimentar amb una dieta de cadell d'alta qualitat fins l'any de vida.
Les gates gestants o en lactació també tenen necessitats nutricionals més elevades. Consulta'ns per més detalls.

Alimentació
Lo ideal és tenir la menjadora en una àrea tranquil·la, lluny de les zones més transitades de casa. Si conviuen varis gats que no es porten gaire bé entre ells, posar més d'una menjadora en diferents llocs de casa pot ajudar a disminuir la tensió. Si és un gat selectiu, es pot provar diferents marques de pinso/llauna, a veure quina prefereix. En gats adults que no mengen en excés, es pot deixar el pinso durant tot el dia, així picotegen quan tenen gana.

Sobrealimentació
La sobrealimentació pot comportar seriosos problemes, com l'obesitat, problemes de cor, artrosis, disminuint l'esperança de vida de la nostra mascota. És recomana racionalitzar els premis (en cas que se'n donin). consulta'ns quin tipus de pinso i quantitat s'adequa més al teu gat.

Falta de gana
Un gat que no menja suficient o fa més d'1 dia que no menja, pot ser signe de malaltia. En aquests casos, es recomana atenció veterinària.


Equip veterinari Arovet.