ESTERILITZACIÓ I CASTRACIÓ

ESTERILITZACIÓ I CASTRACIÓ

L'esterilització (en femelles) i la castració (en mascles) és el procediment quirúrgic que consisteix  en l'extracció dels òrgans reproductors. A pesar que tota intervenció comporta un risc, l'esterilització/castració són les cirurgies més comuns en la clínica diària.
És recomana realitzar-la un cop la nostra mascota arriba a la maduresa sexual (aproximadament als 6 mesos d'edat) si no es volen utilitzar com a reproductors. En el cas de les femelles, a Arovet recomanem realitzar l'esterilització  entre el primer i segon zel. Tot i així, es pot dur a terme més precoçment, per exemple, per tal d'evitar muntes indesitjades en cas que la femella en qüestió tingui accés a algun mascle no castrat.

Beneficis de l'esterilització i castració
  • Evitar la superpoblació. En cas de muntes indesitjades s'evita que puguin quedar gestants.
  • Redueix el risc de patir certes malalties en un futur, per exemple, tumors de mama, càncer de matriu o testicular, infeccions de matriu... En termes generals, aquest risc és redueix més quant més jove és realitza l'intervenció.
  • Tenen menys tendència a escapar-se, i per tant, menys possibilitats de baralles amb altres animals...
  • La castració en gats mascles redueix significativament la conducta de marcatge (orinar a casa).
  • En cas de les femelles, l'esterilització farà que no entrin en zel. Per tant, evitarà que vocalitzin, eliminin "sang" a casa i atreguin altres mascles de la zona.
  • També evita la pseudogestació i la secreció de llet.
  • En el cas dels mascles, poden ser menys propensos a mostrar signes d'agressió a altres animals i persones.

Una de les preguntes més freqüents que es fan els nostres clients és: La meva mascota guanyarà pes?
És cert que tenen tendència a augmentar de pes alguns animals. Tot i així, aquest es pot evitar amb una correcta pauta d'alimentació, utilitzant pinso d'animal esterilitzat, reduint els premis (o canviant-los per altres menys calòrics) i assegurant l'exercici.

En el cas de les femelles, es necessari que tinguin cadellada, almenys un cop?
No és necessari, les femelles no tenen la necessitat de ser mare. A més, realitzar l'esterilització entre el primer i segon zel, prevé nombroses malalties greus i evita haver de pensar a qui donarem els cadells!

Qualsevol consulta, ens podreu trobar a Av. S'agaró, 148 de Platja d'Aro o al telèfon 972851055 (urgències al 627091676).

Equip veterinari Arovet.