NOU GATET A LA FAMÍLIA!!

Esteu pensant en adoptar un cadell de gat? Ja en teniu un? A continuació us deixem quatre pinzellades del maneig bàsic que necessiten. Esperem que us sigui útil!!

Introducció

Els cadells de gat poden deixar d'estar amb la seva mare un cop es deslleten, normalment a les 8-10 setmanes d'edat. Aquests, necessiten un maneig especial, incloent el veterinari, l'alimentació i la socialització.


És important que en tots els casos es realitzi un examen físic, es desparasitin i es vacunin. En cas que el cadell en qüestió prengui contacte amb altres gats, és important testar-lo del virus de la leucèmia i immunodeficiència felina. Demana'ns informació!!

Abans de portar el gatet a casa, prepara una habitació o un espai petit, on ell pugui estar durant els primers dies. Tenir una àrea petita que ell pugui explorar, pot fer-lo sentir més segur en un primer moment. També els hi agrada els llocs on poder amagar-se, darrere un moble o un rascador és suficient!! Als gats no els hi agrada menjar a prop de la caixa d'arena, així doncs, és recomanable posar el menjar i l'aigua el més lluny possible d'aquesta.
Potser en un primer moment el gatet s'amaga o explora la zona quan ningú mira. Tranquils, mica en mica us afagarà confiança!!

Atenció veterinària
 
Els gats recent nascuts tenen el que s'anomena immunitat maternal, significa que estan protegits contra algunes malalties. A mesura que creixen, aquesta immunitat desapareix i serà el moment de poder vacunar. A Arovet comencem la pauta de vacunació als 3 mesos d'edat, demana'ns informació!!


A més, és important realitzar una correcta desparasitació interna (pels "cucs") a partir de les 3 setmanes d'edat, repetint-la al cap de 15 dies, i desparasitació externa (puces, paparres...). Per aquesta última, es poden utilitzar pipetes a partir de 1,5 mesos d'edat aproximadament, depenent del producte. Si són més petits, es recomana utilitzar spray.
Pel que fa a l'esterilització, es recomana realitzar-la a partir dels 6 mesos d'edat. Nosaltres recomanem fer-la entre el 1r i el 2n zel. Aquesta prevé la superpoblació, alguns problemes comportamentals i el risc d'algunes malalties. Consulta'ns!

Alimentació 

Durant les primeres 4 setmanes de vida com a mínim, han de prendre llet. No els hi doneu llet de vaca, la majoria hi tenen intolerància i els hi provocarà diarrea!!!
A partir de les 8-10 setmanes d'edat ja són capaços de menjar pinso. És recomanable alimentar-los amb un pinso de cadell fins que tenen 1 any, tenint disponibilitat durant tot el dia. Un cop són adults, ja se'ls hi pot racionar.

Socialització

Els gats aprenen a socialitzar-se imitant la manera com ho fa la seva mare o germans, és per aquest motiu que es recomana que els cadells estiguin amb la seva mare fins a les 10 setmanes. Durant aquest període també és important que interactuïn amb persones. És recomanable introduir els gatets gradualment si teniu altres mascotes a casa, demana'ns informació de quina és la millor manera de com fer-ho!