Jean Luc i Arturo: amb paciència i comprensió tot es pot aconseguir





Us presentem a en Jean Luc i l'Arturo, uns germans husky amb una llarga història darrere seu.
Fa 10 anys vivien en un terreny amb els seus pares. L'amo passava un cop a la setmana per alimentar-los. El no tenir quasi contacte amb els humans va fer que la seva adopció fos un tema complicat. Van patir diverses anades i tornades de diferents famílies. En Jean Luc per "expert jardiner" ... Forats de més d'un metre de profunditat, en els que s'hi ficava i només deixava veure la punta de la seva cua. I l'Arturo per "no ser-hi". Tenia tanta por que vivia eternament amagat darrere sofàs, matolls...
Però un bon dia una família els va acceptar tal com eren. La seva infinita paciència i comprensió va obrar el miracle: avui són una parella peculiar, lleugerament tímids, però totalment adaptats a la vida en companyia dels humans.
Veure la seva evolució ha sigut una lliçó molt més efectiva per nosaltres com a veterinaris que qualsevol classe d'etologia que ens poguessin impartir. Encara recordo la primera vegada que vaig anar a vacunar-los a casa ... Se'm va fer difícil confiar aleshores i creure que aquells gossos amb aquella cara de llops eren dòcils. En Jean Luc va ser confiat amb major rapidesa, però el seu germà l'Arturo va trigar una mica més. Però any darrere any es van anar relaxant, cada vegada més a prop de la casa, cada vegada fugint menys. La confiança guanyada amb el pas del temps pels seus amos, van fer que avui puguem recordar aquells temps entre rialles. Totalment socialitzats, ara els encanta viatjar en cotxe, s'han fet els reis del saló, accepten les visites amb tranquil·litat i són una parella inseparable, fins i tot per venir al veterinari!
Enhorabona, família per la feina feta i gràcies per confiar en nosaltres des de fa tants anys, tot i la llunyania!

Miquel Àngel i Lídia.